27. märts 2018

Maailma parim naisujuja alustas profikarjääri

Viiekordne olümpiavõitja ja 14-kordne maailmameister ameeriklanna Katie Ledecky otsustas pärast kahte ülikooliaastat alustada profikarjääri. Hiljuti enda 21. sünnipäeva tähistanud ujujat peetakse maailma kõige domineerivamaks ja parimaks naisujujaks maailmas.

Kuna USA ülikoolisüsteemis sees olles ei tohi omada ühtegi sponsorlepingut, siis juba pikalt maailma tipus olev Ledecky alustas alles praegu enda profikarjääri.

Ameeriklanna šokeeris maailma Londoni olümpiamängudel kui ta üsna tundmatu ujujana triumfeeris 800 m vabaltujumises olles ise 15-aastane. Tegemist oli ka tema esimeste tiitlivõistlustega ning pärast seda ei ole ta kordagi suurtel võistlustel individuaalselt konkurentidele kaotanud. Rio olümpiamängudel võitis ta juba neli kuldmedalit. 

Pärast keskkooli lõpetamist 2015. aastal võttis ta vaheaasta, et valmistuda Rio olümpiamängudeks. Pärast seda liitus ta Stanfordi ülikooliga ning kahe aasta jooksul võitsid nad ülekaalukalt USA üliõpilasmeistrivõistlused. Ledecky hoiab enda käes ka 400-800-1500 meetri vabaltujumise maailmarekordeid ning tiitlivõistlustel alistab ta enda konkurendid reeglina absurdselt suure vahemaaga. Ülikooliõpinguid ujuja siiski pooleli ei jäta, kuid enda võistkonda USA üliõpilasmeistrivõistlustel ta enam esindada ei tohi. 

Kuna Tokyo olümpiamängudele lisati naiste 1500 m vabaltujumine, siis on ameeriklannal nüüd võimalus võita 200-400-800-1500 meetri vabaltujumine ning lisada kuldmedalid veel kahes teateujumises.

PÜSIGE LAINEL!