1. märts 2018

Mitmed Eesti koondislased osalevad Slovakkias toimuval rahvusvahelisel ujumisvõistlusel

Mitmed Eesti koondislased on Slovakkia pealinnas Bratislavas osalemas rahvusvahelisel ujumisvõistlusel "Veľká cena". Mõõduvõtust võtavad osa 54 erinevat ujumisklubi üheksast riigist. 

Eesti koondislastest on 2.-4. märtsini toimuval võistlusel osalemas sellised nimed nagu Martin Allikvee, Daniel Zaitsev ja Maria Romanjuk. 

Rio olümpialane Martin Allikvee on startimas enda aasta teisel pikaraja võistlusel. Hooaja avas ta veebruari keskel Tartus ujudes 100 meetri rinnuliujumises Eesti hooaja tippmargiks 1.04,28. Bratislavas on ta startimas lisaks eelmainitud distantsil veel 50- ja 200 meetri rinnuliujumises. Kõva konkurentsi hakkab talle pakkuma mitmekordne tiitlivõistluste medalist leedulane Giedrius Titenis, kes ujunud ka olümpiamängude finaalis. 

Eesti hetke parimal sprinteril Daniel Zaitsevil on eelnevate võistlustega kirjas Eesti hooaja tippmargid 50 m vabalt- ja liblikujumises vastavalt aegadega 23.25 ja 24.26. 20-aastane ujuja on nüüd stardis veel 100 m vabalt- ja liblikujumises. Vabaltujumise distantsidel hakkab talle kõva vastupanu osutama treeningkaaslane Nikita Tšernosev

Eelmise aasta Eesti parim naisujuja Maria Romanjuk võtab ette enda tavalise "menüü" ehk stardib kõigil rinnuliujumise distantsidel. Tegemist saab olema 21-aastase ujuja esimese stardiga sellel hooajal pikas basseinis. Head tulemust läheb Romanjuk püüdma ka 200 m kompleksujumises kus kehtiv Eesti rekord 2.19,46 on juba olnud paar aastat suures ohus, kuid jäänud seni meie naisujujatele ületamatuks. 

Võistlused toimuvad eelujumised + finaalid formaadis seega on meie tippujujatel võimalus enda põhialasid läbida hea kiiruse korral mitmel puhul. Garanti Spordiklubi ujujad on juba tükk aega olnud Slovakkias Popradis treeninglaagris ning naasevad sinna pärast Bratislava mõõduvõttu. Võistlustel osaleb ühtekokku 32 eestlast. 

PÜSIGE LAINEL!