8. märts 2018

Tribuntsov näitas head vormi ja võitis kahel korral konverentsi meistrivõistlustel esikoha

Eesti viimaste aastate parim seliliujuja Ralf Tribuntsov, kes õpib ja treenib Lõuna-California ülikoolis (USC) näitas väga head vormi konverentsi meistrivõistlustel. 

23-aastane Tribuntsov oli võistlustules PAC-12 konverentsi meistrivõistlustel mida loetakse ujumises üheks tugevamaks kogu riigis. Ettevalmistus käib eestlasel, aga märtsi lõpus toimuvateks USA üliõpilasmeistrivõistlusteks.

Võistlusi alustas Tribuntsov tagasihoidlikult saavutades 50 jardi vabaltujumises alles 16. koha ajaga 19.80. Seejärel näitas eestlane, aga 100 jardi selili eelujumises parimat aega (45.47) ning läks tugevale finaalile vastu ühe favoriidina. Finaalis oli Tribuntsov 50 jardi pöördes alles kolmas, kuid tugeva lõpuga ujus ta ennast esimeseks ajaga 45.52. Täpselt sama aja said kirja veel tema treeningkaaslane Robert Glinta ja Utahi ülikooli esindaja Catalin Ungur. Taoline kolmikvõit oli esmakordne PAC-12 konverentsis selle pika ajaloo jooksul.

See oli Tribuntsovile teiseks individuaalseks võiduks tema ülikooli karjääri jooksul konverentsi meistrivõistlustel. Ta saavutas esikoha 100 jardi seliliujumises ka 2016. aastal. Paarkümmend minutit peale Tribuntsovi triumfi oli kavas 4x100 jardi kombineeritud teateujumine kus USC võistkond saavutas teise koha. Avavahetuses selili ujunud eestlane sai kirja USA üliõpilasmeistrivõistluste A-normatiivi märkiva 45.32. Tänavusel hooajal on 100 jardi seliliujumises selle saavutuseni jõudnud vaid seitse ujujat üle kogu riigi. 

Märtsi lõpus toimuvatel USA üliõpilasmeistrivõistlustel on Tribuntsov üks suurimaid soosikuid esikohale. Kunagi varem pole ükski eestlane individuaalset esikohta veel pälvinud. Tribuntsovi parimaks on individuaalselt viies koht mullu ning teateujumises esikoht 2015. aastal. Samuti on võistkondlikult suutnud triumfeerida eestlastest sel võistlustel Martin Liivamägi, Martti Aljand ja Jana Kolukanova. 

Konverentsi meistrivõistlustel näitas Tribuntsov veel head vormi ka 100 jardi vabaltujumises. Ta saavutas sel distantsil 8. koha ajaga 42.85. Endale kuuluvast rahvusrekordist jäi ta suurte treeningkoormustega võisteldes vaid poole sekundi kaugusele. USC võistkonnaga saavutas eestlane esikoha veel 4x100 jardi vabaltujumises kus ta näitas kolmandas vahetuses aega 42.33. 

PÜSIGE LAINEL!