25. märts 2018

Tribuntsov saavutas karjääri viimastel USA üliõpilasmeistrivõistlustel kolmanda koha

Eile lõppesid USA-s Minneapolises toimunud NCAA meistrivõistlused. Eestlastest pääses kõrgetasemelisele võistlusele vaid Ralf Tribuntsov, kes enda ülikooli karjääri viimasel aastal saavutas kolmanda koha. 

23-aastase Tribuntsovi parim hetk oli Lõuna-California ülikooli (USC) võistkonnaga saavutada kolmas koht 4x100 jardi kombineeritud teateujumises kus püstitati ka uus kooli rekord.

Eestlane ujus avavahetust saades ajaks 45.01, mis jäi tema nimel olevast Eesti rekordist (44.74) vaid 27 sajandiku kaugusele. Individuaalselt enda põhialal - 100 jardi seliliujumises - Tribuntsovi käsi kõige paremini ei käinud. Eelujumistes pääses ta neljanda ajaga (45.03) finaali ning oli seal ka üks esikoha nõudlejaid enne starti. Paraku finaalis näitas ta alles aega 45.34, mis andis talle kaheksanda koha. 

100 jardi seliliujumises tegi Tribuntsov siiski omamoodi ajalugu, sest sel alal pääses viimati USC ujuja neljal aastal järjest finaali aastatel 1974-1977. Eestlase parimaks individuaalseks esituseks jäi viiendad kohad aastatel 2016 ja 2017. USA üliõpilasmeistrivõistlusi võib ujumises võrrelda Euroopa lühiraja meistrivõistluste tasemega ning kohati on konkurents isegi tugevam. 

4x50 jardi kombineeritud teateujumises aitas Tribuntsov enda ülikooli finaali ujudes avavahetuses suurepärase aja 20.93. Kuna 100 jardi seliliujumise finaalis jäi ta enda koolikaaslasele, Rio olümpiamängude finalistile, Robert Glintale napilt alla, siis teateujumise finaalis pidi ta enda koha loovutama talle. USC tegi suurepärase esituse ning neil õnnestus tulla esmakordselt sel distantsil USA üliõpilasmeistriks, Glinta ujus finaalis avavahetust ajaga 21.15.

Tribuntsov startis veel 50- ja 100 jardi vabaltujumises kus finaaliuks jäi talle suletuks. 4x50 jardi vabaltujumises tuli eestlane võistkonnaga viiendale kohale ning poole pikemal distantsil saavutati neljas koht. Ülikoolide arvestuses saavutas USC viimaste aastate parima kuuenda koha. 

PÜSIGE LAINEL!