1. aprill 2018

Kas Kregor Zirk ületab kõrgetasemelisel võistlusel Rootsis 38 aasta vanuse Eesti rekordi?

Neljapäeval algab Rootsis Stockholmis neli päeva kestev rahvusvaheline ujumisvõistlus millest võtab osa ligi tuhat ujujat 25 erinevast riigist. Eelmise aasta parim meesujuja Kregor Zirk on samuti starti tulemas ning 18-aastane ujuja loodab olla heas löögihoos. 

Kõrgetasemelisel mõõduvõtul on osalemas mitmed olümpiamängude ja MM-i medalistid. Zirk on starti minemas kuuel erineval alal. 

Üks põnevamaid alasid saab olema Zirgi kõrvalala 400 meetri vabaltujumine kus silmapiiril on 38 aasta vanune Ivar Stukolkini rahvusrekord 3.53,95. Eesti vanima rekordi ületamiseks eestlane siiski eraldi treeninud ei ole ning põhirõhk on ujujal enda tavapärastel aladel. "Stukolkini aeg kindlasti pole ületamatu ja üllatused võivad tulla ka juba Rootsis," sõnas Zirk. "Aga ma ei ole veel suutnud alla nelja minutigi ujuda (isiklik rekord 4.00,21 - P.A) nii, et ehk hetkel on see aeg natuke liiga tugev." 

Rootsi võistluseks on tehtud ka eraldi ettevalmistus, mis tähendab, et Zirk on kahtlemata selle hooaja parimas vormis. "Viimasel ajal oleme rõhku pannud kiirusele kuna jaanuarist kuni märtsi keskpaigani oleme teinud pikemaid ja mitte nii kiireid lõike," kirjeldas ujuja enda ettevalmistust. "Viimastel nädalatel oleme hakanud otsima kiirust ja teinud kõrge tempoga ujumist."

Lisaks 400 m vabaltujumisele stardib eestlane enda põhialadel 100 m liblik- ja 200 m vabaltujumises. Samuti hüppab ta veel vette ka 50- ja 200 meetri liblikujumises ning 100 m vabaltujumises. 

PÜSIGE LAINEL!