8. mai 2018

Igav "saladus" kuidas parandada enda veealuseid delfiini jalgu

Maailma kõige kiiremaid ujujaid ühendab fakt, et praktiliselt kõigil on suurepärased veealused delfiini jalad. Üks võimalus on neid maailmastaare imetleda kui nad vee all ujuvad, kuid teine moodus on ise vaeva näha ja enda veealused delfiini jalad salarelvaks muuta. 

On olemas vägagi tõhus kuid samas igav viis kuidas enda veealused delfiini jalad paremaks muuta.

Esmalt tuleb mõista, et parema veealuse osa saavutamiseks läheb palju aega ning väga raske on näha enda progressi. Paljud ujujad tulevad treeningule, üritavad igas pöördes ujuda kuni 15 meetrini vee all, kuid väsivad mõnesaja meetri järel või poole treeningu peal. Väsimuse saabudes nad mõistavad, et ujuvad vee peal siiski kiiremini ning lähevad tagasi enda tavalisse rutiini. 

Kuigi mõtteviis on väga hea ning ujuja üritab enda veealuse osaga vaeva näha, siis viie meetrisest veealusest osast kuni 15 meetrini üleöö ei saada. Lisaks on oht, et kui kohe hüpata 15 meetri peale, siis tegelikkuses ujuvad nad vee peal palju kiiremini ning nende tulemused ei parane. Hea ning tugeva veealuse osa treenimine võtab aega ning teha tuleb väikseid samme, et saavutada parim tulemus.

Hea moodus viienda ujumisviisi ehk veealuse delfiini jalalöögi treenimiseks on järgmine. Alusta ÜHE delfiini jalalöögiga, jah ainult ühega. Kogu treeningu jooksul teed vaid ühe jalalöögi ning mitte rohkem. Alguses võib see tunduda väga mõttetu ning totter ja see on täiesti mõistetav, kuid see üks delfiini jalalöök on millegi suure algus. Oletame, et sinu treeningu pikkus on 4000 meetrit, see teeb 160 äratõuget seinast ehk 160 lisa delfiini jalalööki treeningu kohta. Oletame nüüd, et treenid nädalas kaheksa korda, siis see teeb nädala saldoks 1280 lisa delfiini jalalööki. Pole paha või mis?

Pärast esimest nädalat kui oled teinud ainult ühe delfiini jalalöögi, siis järgmisel nädalal tee igal treeningul kaks jalalööki. Kolmandal nädalal kolm jne jne. Aga ära enne hüppa järgmise numbri juurde kui sa ei tunne ennast vee all veel teatud jalalööke tehes kindlalt. Sa võid teha ka kolm delfiini jalalööki igal treeningul kaks nädalat jutti. Sa hakkad tulemusi nägema paari nädala möödudes ning omandad tugeva veealuse osa, mis ei väsi paarisaja meetri möödudes ära. Tähtis on meeles pidada järjepidevust, mitte tulla treeningule, teha igas pöördes 15 meetrit vee all ning siis vihastuda, et miks sa enda arengut juba ei näe? Nagu ka alguses mainitud, siis see kõik võtab aega ning usalda ennast ja anna endale võimalus muutuda paremaks ujuda.  

Ja kui sa endiselt mõtled, et sa ei pea veealuseid delfiini jalgu pidevalt treenima, siis jagan sinuga videot 2007. aasta MM-ilt kui mees nimega Michael Phelps (äkki olete kuulnud) jättis konkurendid MM-i finaalis (!!!) enda veealuse osaga lihtsalt häbisse. Vaata ja naudi!

PÜSIGE LAINEL!