22. mai 2018

SUPER! Ujumise EM jõuab augustikuus Eesti televaatajateni

Viimati sai ujumise Euroopa meistrivõistlustele läbi Eesti telekanali kaasa elada 2013. aastal kui Eesti Rahvusringhääling (ERR) kandis üle lühiraja EM-i Taanis. Tänavu suvel avaneb see võimalus eestlastele taas.

Nimelt on Tallinna Televisioon (TTV) soetanud ERR-ilt ülekandeõigused ning suvel toimuvad Euroopa meistrivõistlused jõuavad Eesti televaatajateni.

Ujumise Euroopa meistrivõistlused toimuvad tänavu 3.-9. augustini Šotimaal Glasgowis. TTV ajastus on suurepärane, sest üle pikkade aastate on eestlastel mitmed finaali- ja poolfinaali pääsemise lootused. Martin Allikvee ja Kregor Zirk ujusid ennast mullu lühiraja EM-il finaali ning üritavad sama saavutust korrata ka pikas basseinis. Samuti on eestlastel võistlustules Ralf Tribuntsov, Daniel Zaitsev ja Karl Johann Luht kes on kõik suutelised pääsema poolfinaali ning võimelised üllatama ka finaalikohaga. 

Esmakordselt teeb Eesti koondises debüüdi 18-aastane Kanadas treeniv ja elav Aleksa Gold, kes on tänavu püstitanud mitmeid Eesti rekordeid ja omab väga häid väljavaateid pääsemaks Tokyo olümpiamängudele. Samuti üritab esmakordselt tiitlivõistlustle poolfinaali pääseda 21-aastane Maria Romanjuk, kes on viimasel kolmel aastal valitud Eesti parimaks naisujujaks. 

2014. ja 2016. aasta EM-il saavutasid eestlaseid vaid ühe poolfinaalkoha seega elevust enne tänavust EM-i on küllaga. Lisaks kodustele tippudele saab tänavune EM olema kõigi aegade kõrgetasemelisem. Võistlustel osalemisest on teada andnud mitmed maailmameistrid ja olümpiavõitjad ning Glasgowis on startimas kogu Euroopa paremik. 

PÜSIGE LAINEL!