19. juuni 2018

EELVAADE: Täna algavatel Läti meistrivõistlustel osaleb 16 Eesti ujujat

Viimaste aastate jooksul on Läti meistrivõistlustel osalenud hulganisti eestlasi ning kuigi tänavu on võistlused vähem kui nädalase vahega Eesti meistrivõistlustest on võistlustel startimas siiski 16 Maarjamaa ujujat. 

Täna algavad Läti meistrivõistlused kestavad kolm päeva ning võistluste formaat näeb ette hommikuti eelujumisi ning õhtul finaale. 

Eesti koondislastest on stardis Margaret Markvardt, kes on üles antud viiel individuaalsel distantsil. Esinumbrina läheb ta starti enda põhialal 200 m kompleksujumises, teise ajaga läheb ta starti 100 m liblikujumises. 50- ja 100 meetri seliliujumises (ülesandmisaegade põhjal kolmas) saab ta rinda pista Euroopa ühe parima seliliujujaga Daryna Zevina. Ukrainlanna on lühirajal tulnud 6x Euroopa meistriks ning korra ka maailmameistriks. Tiitlivõistluste medaleid on ta võitnud kokku 13. 

Üks üllatavalt positiivne nimi stardiprotokollis on 30-aastane Filipp Provorkov, kes on üles antud 50 m rinnuliujumises. Kuus aastat tagasi Euroopa meistrivõistlustel sel alal poolfinaali pääsenud Provorkov tegi viimase võistlusstardi mullu detsembris Eesti lühiraja meistrivõistlustel. Võistlusradadele naaseb ka Karleen Kersa, kes samuti enda viimase võistlusstardi tegi eelmise aasta detsembris. Kersa hüppab vette 50- ja 200 m rinnuliujumises ning 50 m libliksprindis.

Ülesandmisaegade põhjal võivad ka mitmed teised eestlased medalikohtade nimel võidelda nagu Annika Vainikk, Robert Roose, Janter Suun ja Meribel Saar. 10 päeva tagasi toimunud Finis Cupil jäi Roose Euroopa meistrivõistluste B-normatiivist 50 m liblikujumises vaid kolme sajandiku kaugusele ning üritab Riias leida need puuduvad sajandikud. 

Võistlustel osaleb üle 400 sportlase üheksast erinevast riigist. Eestist on vette hüppamas 16 ujujat kuuest erinevast klubist. Hommikused eelujumised algavad kõikidel päevadel kell 10:00 ja finaalid 17:00.

Kõik võistluste tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!