1. juuni 2018

EELVAADE: Vabariigi parimad noorujujad kogunevad Keilasse Noortesarja finaalvõistlusele

Foto: A.Vorontsov
Homme toimub tänavuse hooaja Noortesarja finaalvõistlus ning vabariigi parimad noorujujad hakkavad medalite nimel heitlema Keila Tervisekeskuses. Ujumist täis laupäev tõotab tulla rekorditerohke ning tulvil suurepäraseid esitusi.

Laura-Liis Valdmaa on tänavusel hooajal olnud suurepärases hoos püstitades vanimate tüdrukute konkurentsis juba viis võistlussarja rekordit.

Valdmaal on 2004 s.a tüdrukute seas puudu veel vaid 400 meetri kompleksujumise rekord, mis hetkel kuulumas Maria Romanjuki nimele ajaga 5.02,36 aastast 2010. Mitmed pilgud on suunatud 2006 s.a neidude seas võistlevale Eneli Jefimovale, kes on 100 meetri rinnuliujumise tippmargi viinud väga kõrgele tasemele. Suurepärast hooaega tegev Efimova üritab medaleid napsata veel ka enda kõrvalaladel. 

Kõige nooremate poiste (2006 s.a) konkurentsis tõotab tulla samuti rekorditerohke võistlus. Mark Iltsisin on tänavu rekordeid parandanud kolmel korral ning väljavaated uute rekordite püstitamiseks on väga head. Silma tasub selles tugevas vanuseklassis peal hoida veel Trevor Kägol, Artjom Altebergil ja Daniil Shuvalovil

Väga tugevat konkurentsi on oodata ka 2003 s.a noormeeste seas. Alan Gritsok on sellel hooajal lisaks võistlusssarja rekorditele parandanud ka Eesti vanuseklasside tippmarki. 100 m rinnuliujumises saame näha suurt duelli Gritsoki ja Christopher Palvadre vahel ning suures ohus on Eesti poiste tipptulemus (1.05,42). Kompleksujumises on Gritsokile suurt konkurentsi pakkumas klubikaaslane Igor Shuvalov.

Tänavusel hooajal on Noortesarjas püstitatud 17 rekordit erinevates vanuseklassides. Finaalvõistlusele pääsesid iga distantsi 16 kõige kiiremat ujujat (400 m distantsil 8 ujujat). Võistluspäev algab homme kell 11:00 ning teise võistlusosaga tehakse algust 15:30. 

Live-tulemusi näed SIIT:

Noormeeste Noortesarja rekordid leiad SIIT:

Neidude Noortesarja rekordid leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!