28. juuni 2018

KUULE! Kus on Sinu õige ujumismüts?

Eile lõppesid Tartus kolm päeva kestvad Eesti meistrivõistlused ning silma hakkas tõsiasi, et väga paljud ujujad võistlevad mitte enda klubi ujumismütsiga. 

Eesti meistrivõistlustel esindasid kõik ujujad ühte või teist klubi ning väga üllatav oli vaadata, et paljud ujusid kas koondise ujumismütsiga või mingi hoopis teistsuguse mütsiga.

Muidugi Eesti koondise ujumismütsi kandmine ei tähenda seda, et oled automaatselt Eesti koondises. Kunagi oli ajad kui müts tuli enda tulemustega välja teenida, nüüd saab seda lihtsalt paari euro eest osta. Aga Eesti meistrivõistlustel ujud enda koduklubi eest, annad endast parima, et sinu koduklubi oleks pidevalt pildis. Sinu koduklubi on sinusse investeerinud, sind toetanud ning koduklubi mütsi pähe panemine on vähim mida saad vastuteeneks teha. Lisaks on ka klubisiseselt suurem ühtekuuluvustunne, kui kõik on täpselt samal joonel.

Hea eeskujuna tahaksin välja tuua Ralf Tribuntsovi. Kuigi Tribuntsov on viimased neli aastat ujunud igapäevaselt Lõuna-California ülikooli (USC) eest ning on kuulunud aastaid Eesti koondisesse, siis ei ole tal probleem kodustel meistrivõistlustel pähe tõmmata enda Eesti koduklubi ujumismüts. Tema seljakotis on kümneid muid ujumismütse, kuid see ei takista teda uhkusega esindamast enda koduklubi. 

Kokkuvõttes ei ole minu asi mis ujumismütsiga sa Eesti meistrivõistlustel ujud, aga minu sügav lugupidamine nende suunas, kelle jaoks ei ole probleem uhkelt enda koduklubi esindada ja õigel ajal õige ujumismüts pähe tõmmata. Rahvusvahelistel tiitlivõistlustel tõmbad pähe sinimustvalge mütsi, kodustel meistrivõistlustel esindad enda koduklubi ning treeningutel võid enda iseloomu näidata ja erineva mustriga mütse kanda. 

PÜSIGE LAINEL!