19. juuni 2018

Leedu imelapse 15-aastaselt olümpiakullani viinud maailma tipptreener andis Eestis ainulaadse koolituse

Eesti noorujujad Jon Ruddiga
Leedulanna Ruta Meilutyte 15-aastaselt olümpiamängude kuldmedalini viinud maailma tipptreenerite hulka kuuluv Jon Rudd andis Tartus eksklusiivse kahepäevase koolituse Eesti ujumistreeneritele. 

Ruddi juhendamisel võitis Meilutyte seitse Euroopa meistrivõistluste kuldmedalit, krooniti neljal korral maailmameistriks, tuli 2012. aastal 100 meetri rinnuliujumises olümpiavõitjaks ning ujus kaheksa Euroopa ja kolm maailmarekordit.

Kahepäevasel koolitusel rääkis Rudd pikemalt Ruta Meilutyte teekonnast olümpiavõiduni ning jagas tema näitel enda mõtteid kuidas noorest ujujast võib saada olümpiavõitja. Rudd selgitas enda filosoofiat rinnuliujumisest ning näitas basseinis Eesti noorujujate peal erinevaid tehnikaharjutusi ja rääkis mis on tema hinnangul kõige tähtsam selle ujumisviisi juures. Koolitusel osalejad said kuulda ka kuidas rajada edukas klubi. 

Kregori Zirgi juunioride EM-i pronksmedalini viinud Rudd alustas treenerikarjääri Inglismaal Plymouthis ning esimesel aastal oli tal nädalas kasutada vaid kuus tundi veeaega kogu klubi peale. Pärast aastate pikkust kõva tööd oli nädalas kasutada tal enam kui 100 tundi veeaega ning eelkõige tänu Ruddi pingutustele rajati Plymouthis ka 10 rajaga 50 meetri bassein. 

Koolitusel rääkis Rudd veel vabalt- ja seliliujumise seostest ning jagas näpunäiteid startide ja pöörete osas. Lisaks vastas alati rõõmsameelne ja nalja viskav britt kõikidele Eesti treenerite küsimustele ning oli üleüldiselt väga lahke ja toetav. Kogu üritus toimus tänu Ujumise Spordiklubi ja Kaja Haljaste pingutustele.

PÜSIGE LAINEL!