20. juuni 2018

Markvardt, Roose ja Vainikk ujusid Läti meistrivõistluste teisel päeval poodiumile

Riias jätkuvatel Läti meistrivõistlustel võitsid Eesti ujujad teisel võistluspäeval kolm medalit ning on nüüd kahe päevaga pälvinud seitse poodiumikohta. 

Sarnaselt avapäevale ükski eestlane poodiumi kõige kõrgemale astmele ei astunud, kuid medalini jõudsid Margaret Markvardt, Robert Roose ja Annika Vainikk.

Markvardt võitis enda võistluste teise medali 100 meetri seliliujumises lõpetades distantsi kolmandana. Isiklikust rekordist 0,33 sekundi kaugusele jäänud 18-aastane ujuja sai ajaks 1.04,35. Võitjaks krooniti 13 tiitlivõistluste medalit võitnud ukrainlanna Daryna Zevina

Suure arenguhüppe on tänavusel hooajal teinud Pärnust pärit Annika Vainikk, kes 200 meetri vabaltujumises astus poodiumi teisele astmele. Esimest hooaega Audentese Spordigümnaasiumis treeniv Vainikk on isiklikku rekordit parandanud hooaja jooksul enam kui neli sekundit ning uue tippmargi 2.08,48 ujus ta välja ka Riia basseinis. 

Päeva kolmanda medali teenis eestlastele välja Robert Roose 50 meetri liblikujumises. Euroopa meistrivõistluste B-normatiivi (24.96) jahtinud Roose läbis basseinipikkuse ajaga 25.40. See aeg andis eestlasele hõbemedali ning on Roosele teiseks medaliks eilse 100 m liblikujumise pronksi kõrvale.

Kõik tulemused leiad SIIT:

Avapäeva kokkuvõtet loe SIIT:

PÜSIGE LAINEL!