6. juuni 2018

Riho Aljandist saab Audentese Spordigümnaasiumi järgmine ujumistreener


Viimased üheksa aastat Audentese Spordigümnaasiumi ujumistreeneri ametit pidanud Siiri Põlluveer on otsustanud pärast selle hooaja lõppu tippujumisest taanduda. Tema mantlipärijaks saab Eesti koondise endine peatreener Riho Aljand.

Eesti Ujumisliidu juhatus kinnitas 58-aastase Riho Aljandi kaheks järgmiseks hooajaks Audentese Spordigümnaasiumi (ASG) ujumistreeneri kohale.

Aljand on viimased kaks aastat töötanud Audentese Spordiklubis ning aastatel 2009-2016 oli ta ka Eesti koondise peatreener. ASG-s hakkab Aljand koostööd tegema 12. sportlasega erinevatest Eesti klubidest. Tänavusest hooajast jätkavad Audenteses sügisel Joonas Niine, Alex Ahtiainen, Annika Vainikk, Ilja Latt, Rando Vainikk, Mihhail Pribludnõi ja Robert Tarum. Uute õppursportlastena lisanduvad uuel hooajal võistkonda Kaspar Helde, Laura Kalvet, Gregory Kask, Laurika Lint ja Sofia Krivorukova.

Siiri Põlluveeri üheksa aastat ASG ujujaid juhendades oli vägagi edukas: Tema õpilased pääsesid Euroopa juunioride meistrivõistlustel poolfinaali ja finaali, parimaks kohaks jäi Martin Allikvee neljas koht 2013. aastal. Samuti on ta mitmed enda hoolealused viinud täiskasvanute tiitlivõistlusteni ning sealgi on tema õpilased murdnud poolfinaali ja finaali. Lisaks saab Põlluveer enda ASG resümeele kirjutada lugematul hulgal rahvusrekordeid ja Eesti meistritiitleid. 

ASG ujumistreeneri kohale kandideeris vaid üks inimene ning selleks oli Aljand, kes osutus ka valituks.

PÜSIGE LAINEL!