30. juuli 2018

Legendaarsel Väikese Väina ujumisel võidutsesid kindlalt Paavo ja Saar

Lõppenud nädalavahetusel toimus juba 25. korda Väikese Väina ujumine ning võidu napsasid tänavu endale meestest Sander Paavo ja naiste seas Meribel Saar. Ilus päikesepaisteline ilm tõi starti lausa 148 avaveeujujat. 

Muhust Orissaarde kulgenud ligi 2,3 kilomeetri pikkusel võistlustrassil jõudis esimesena finišisse Audentese Spordiklubi ujuja Sander Paavo, kes läbis distantsi 27 minuti ja 51 sekundiga.

Paavo ülekaal järgnevate konkurentide ees oli mäekõrgune, sest teisena lõpetanud Rinel Pius kaotas võitjale ligi 50 sekundit. Samuti sai Paavo magusa revanši, sest hiljuti toimunud Eesti meistrivõistlustel kus ujuti 10 kilomeetrit oli Pius esimene ja Paavo teine. Meestest saavutas kolmanda koha Andres Olvik, kes kaotas võitjale veidi üle nelja minuti. 

Naiste seas tõeliseks võistluseks ei läinudki, sest mullune võitja Meribel Saar oli klass omaette. Saar jõudis üldarvestuses finišisse kolmandana ning edestas lähimat konkurenti veidi enam kui nelja minutiga saades ajaks 30 minutit ja 43 sekundit. Naistest finišeeris teisena Mai Riin Salumaa ja kolmandana lõpetas Merle Vantsi

Vanuseklasside võitjad:

14-19 aastased - Rinel Pius ja Meribel Saar
20-29 aastased - Sander Paavo ja Laura Suur
30-39 aastased - Andres Olvik ja Julia Kurbat
40-49 aastased - Bruno Nopponen ja Eili Paap
50-59 aastased - Edgars Ozolins ja Merle Vantsi 
60-69 aastased - Aleksander Batištšev ja Tiia Brakmann
70-79 aastased - Olav Lukin ja Eha Lilienthal 
80 ja vanemad - Eino Kirss ja Hella Klausen
 
Kõik tulemused leiad SIIT:
 
PÜSIGE LAINEL!