17. juuli 2018

Luht näitas EM-i eel head vormi ja jahib esinumbri staatust seliliujumises

21-aastane Karl Johann Luht näitas paar nädalat enne Euroopa meistrivõistlusi Texases toimunud ujumisvõistlusel head vormi ning on tõusmas senise Eesti parima seliliujuja Ralf Tribuntsovi kandadele. 

Igapäevaselt Louisana ülikooli ridades treeniv Luht läbis Texase basseinis 100 meetri seliliujumise distantsi uue isikliku rekordiga 56.00 ning tõusis Eesti hooaja edetabeli liidriks.

"Viimane võistlus läks enam vähem plaanipäraselt," sõnas täna Horvaatiasse lendav Luht, kes annab viimase lihvi vormile Dmitri Kapelini käe all. "Hakkasime alles koormusi alla võtma ning kiirus ja värskus tuleb ajaga, aeg 56.00 tuli võrdlemisi kergelt." Luht tõusis Eesti hooaja edetabelis Tribuntsovi (56.56) ette esimeseks ning on tiitlivõistlustel kahtlemata kõva pähkel senisele esinumbrile. 23-aastane Tribuntsov on tänavu teateujumises mitteametlikult saanud kirja aja 56.03, tema nimele kuuluv Eesti rekord on täpselt sekundi võrra kiirem. 

Tiitlivõistlusteks on Luht vormi kogunud enda ülikoolis kus pärast USA üliõpilasmeistrivõistluste hooaega jardibasseinis on eelkõige põhja ladumine käinud 50 meetri basseinis. "Ma olen kõva põhja alla ladunud endale pikas basseinis aprillist saati," sõnas ujuja. Kui varasemalt on Luht enda parimad tulemused saavutanud 50 m seliliujumises, siis tänavu on rõhk läinud olümpiadistantsile ehk 100 m seliliujumisele. 

Eesti kõigi aegade edetabelis tõusis Luht Texases ujutud tulemusega kolmandaks ning 56-sekundi piiri alistamine tundub olevat vaid aja küsimus. Andres Olviku edetabeli teine aeg 55.64 on Euroopa meistrivõistlustel kahtlemata löögi all ning Tribuntsoviga võisteldes võime näha nende kahe mehe esituses ehk ka uut Eesti rekordit. "EM-iks ma kohalisi eesmärke ei sea, aga ma tahan tehniliselt vigadeta kõik distantsid ära ujuda," rääkis kolmandatel täiskasvanute tiitlivõistlustel startiv Luht. "Siis peaks tulema ka tulemus, ettevalmistus on olnud korralik."

PÜSIGE LAINEL!