13. juuli 2018

Põhjamaade noorte meistrivõistlustel Riias stardib 29 Eesti ujujat

Laupäeval algab Riias kaks päeva kestvad Põhjamaade noorte meistrivõistlused. Eestlasi on stardis 29 ning ühtekokku osaleb mõõduvõtul veidi enam kui 200 ujujat. Võistlustel saavad startida neiud sünniaastaga 2003-2005 ja noormehed 2002-2004. 

Kui varasematel aastatel on võistlustel osalenud vaid Põhjamaade riigid (sh Eesti), siis tänavu on stardis kõik Baltimaade riigid ning lisaks veel Holland ja Šveits ehk ühtekokku 11 erinevat riiki.

Mullu Fääri Saartel peetud võistlusel võitis Eesti noorte koondis 17 medalit, kuid sealjuures vaid üheainsa kuldmedali. Tänavu läheb medalite võitmine keerulisemaks, sest osavõtjaid on märgatavalt rohkem kui aasta tagasi ning ka võistluste tase on tunduvalt kõrgem. 

Suured ootused on asetatud Laura-Liis Valdmaa õlule, kes on ülesandmisaegade võrdluses mitmel alal medalikonkurentsis. Suurimad ootused Valdmaaga on seotud eelkõige 100 meetri liblikujumisega, head väljavaated medal võita on tal ka 200 m seliliujumises. Samuti võib sel alal medalikonkurentsi ujuda Katriin Hansalu.

Noormeestest on medalinõudlejad Gregory Kask (200 m rinnuli) ja Alan Gritsõk (100 m liblikat), kes peavad poodiumile pääsemiseks olema isikliku rekordi vormis. Võrreldes eelnevate aastatega tuleb noortel ujujatel teha kõva eneseületus, et jõuda eelmiste aastate noorte koondise tasemele. 

Eesti koondis 2018 aasta Põhjamaade noorte meistrivõistlustel: Erik Asmus, Alan Gritsõk, Katriin Hansalu, Helena Heinlo, Kaspar Helde, Tiina-Britt Kaljuvald, Gregory Kask, Getriin Marii Lessing, Mari-Liis Maas, Alex Artur Märtmaa, Mihkel Melker Marran, Matteus Miilpalu, Maksim Minajev, Georg Oper, Christopher Palvadre, Sken-Sander Pille, Nikita Pisarenko, Garita-Beth Puusepp, Brita Rannamets, Ilja Rozenkov, Isabel Sarap, Demid Solodov, Toomas Tanel Tammer, Robin Tatar, Elis Treial, Laura-Liis Valdmaa, Elisabeth Viiding, Karl-Johannes Visnapuu, Laura Vitsut.

Eesti noorte koondise medalisaak eelnevatel aastatel:

2017 - 17 medalit (1 kuld, 7 hõbedat, 9 pronksi)
2016 - 9 medalit (3K, 4H, 4P)
2015 - 20 medalit (7K, 7H, 6P)
2014 - 15 medalit (2K, 7H, 6P)

Võistlustulemused laekuvad SIIA:

PÜSIGE LAINEL!