20. juuli 2018

Tokyo olümpiamängude ujumisfinaalid toimuvad suure tõenäosusega hommikuti

Tokyo olümpiamängude alguseni on jäänud vähem kui kaks aastat ning ujumine on alati olnud üks võistluste kõige populaarsemaid alasid. Hetkel käivad suured arutelud teemal kas finaalujumised pidada tavapärasel õhtusel ajal või hoopis hommikutundidel. 

Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) pooldab hommikusi finaale, et Ameerika televaatajad saaksid ujumist heal kellaajal jälgida. 

Kuigi suure tõenäosusega toimuvad finaalujumised hommikul, siis midagi veel otsustatud ei ole. Tokyo 2020 korraldustiim võitleb selle nimel, et finaalid toimuksid ikka õhtuti nagu reeglina tiitlivõistlustel kavas on. Hiljuti tehtud uuringus selgus, et jaapanlased ootavad kõige rohkem just ujumisvõistlust millele järgnesid võimlemine ja maratonijooks. Pekingi olümpiamängudel toimusid ujumisfinaalid samuti hommikul.

Ka Rio olümpiamängudel muudeti võistluste ajakava ameeriklaste järgi sobivaks. Toona algasid eelujumised kell üks päeval ja finaalid kell kümme õhtul. 2014. aastal soetas NBCUniversal (NBCU) endale taas olümpiamängude näitamise õigused kuni 2032. aastani kõikidel platvormidel mille väärtuseks on rohkem kui 7 miljardit dollarit. 

PÜSIGE LAINEL!