27. august 2018

Detsembris toimuva lühiraja MM-i ajakava Zirki ei soosi, A-normatiiv täidetud kolmel eestlasel

11.-16. detsembrini toimub Hiinas ligi kümne miljoni elanikuga Hangzhou linnas lühiraja MM, mis on kavas 14. korda. Võistluste A-normatiiv on täidetud kolmel Eesti ujujal - Martin Allikvee, Daniel Zaitsev ja Kregor Zirk. 

Mullu toimunud lühiraja EM-il pääses Zirk finaali kahel korral ja poolfinaali korra, kuid võistluste ajakava teda tänavu ei soosi.

Nimelt on Zirgi kaks põhiala - 200 m vabalt ja 100 m liblikat - samal päeval ning kahe ala vahel on vaid üks naiste distants, mis annab taastumiseks väga vähe aega. Eelmise aasta lühiraja EM-il saavutas 19-aastane eestlane 200 m vabaltujumises neljanda koha ning pääses 100 m liblikujumises poolfinaali.

Kuna lühiraja MM-il 200 meetri distantsidel poolfinaale ei peeta, siis tuleb eestlasel teha raske valik. Kas panustada kõik kaardid ühele distantsile või püüda edasipääsu mõlemal alal. Tänavune MM tuleb kahtlemata kordades tugevam kui kahe aasta tagune mõõduvõtt kus enamik ässasid puhkasid peale Rio olümpiamänge. 

Võistlus peetakse 10 000 inimest mahutaval areenil kus tavaliselt peetakse tennisemänge. Lisaks võistlusbasseinile lisatakse hoonele juurde ka teine bassein kus saab ujuda soojendust/lõdvestust. Ametlikest hotellidest asub ujula 15-20 minutilise sõidu kaugusel. 

2018 Lühiraja MM normatiivid leiad SIIT:

Võistluste ajakava on leitav SIIT:

PÜSIGE LAINEL!