22. august 2018

Eesti parim noorujuja Kertu Kaare vahetab klubi

Eelmise aasta Eesti parimaks noorujujaks valitud Kertu Kaare alustab uut hooaega uues klubis. Eelnevalt Orca Swim Clubi esindanud mitmete Eesti noorte rekordite valdaja Kaare ujub algaval hooajal Kalevi Ujumiskooli ridades. 

Detsembris 16-aastaseks saav Kaare on Eesti hetke edukaim noorujuja. Mullu Euroopa noorte olümpiafestivalil kordas ta Eesti naisujujate kõigi aegade parimat tulemust saavutades 50 m vabaltujumise finaalis kuuenda koha.

Augusti alguses tegi ta debüüdi täiskasvanute koondises kui oli Euroopa meistrivõistlustel koondise pesamunaks. Samuti osales ta ka Euroopa juunioride meistrivõistlustel kus ta saab osaleda ka järgmise aasta suvel. 

Kaare nimel on nii lühikeses kui ka pikas basseinis Eesti noorte rekordid 50- ja 100 m vabaltujumises. Samuti on Kaare nimel pika basseini 50 m vabaltujumise Eesti juunioride rekord ajaga 26.21.

Kalevi Ujumiskool on Eesti kõigi aegade edukaim ujumisklubi, mis on tegutsenud aastast 1959. Olümpiamängudel on Kalevi Ujumiskoolist osalenud 11 sportlast millega nad edestavad pikalt kõiki teisi Eesti ujumisklubisid. Kalevi Ujumiskoolil on ette näidata ka kaks olümpiamängude kuldmedalit Ivar Stukolkini ja Mait Riismani näol. Kaare hakkab Ujumiskoolis treenima 1977. aasta Euroopa meistrivõistluste hõbemedalisti Kaire Indriksoni käe all.

PÜSIGE LAINEL!