29. august 2018

Itaalia kõigi aegade edukaim ujuja kaalub kuulsusrikka karjääri lõpetamist

Itaalia kõigi aegade edukaim ujuja 30-aastane Federica Pellegrini andis hiljuti kodumaal intervjuu kus sõnas, et mõtleb tõsiselt karjääri lõpetamisele. 

"Ma mõtlen tõsiselt variandile, et lõpetan ujumise," sõnas 21 tiitlivõistluste kuldmedalit võitnud Pellegrini. "Minu süda ütleb, et peaksin ujumise lõpetama, kuid pea ütleb, et ma jätkaksin." Itaallanna sõnas veel, et teeb otsuse karjääri jätkamise osas sügiskuude jooksul.

Pellegrini vihjas intervjuus ka sellele, et kui ta peaks karjääri lõpetama, siis on tal soov saada emaks. 30-aastane ujuja on Itaalia kõigi aegade edukaim ujuja, kes võitnud kuldmedali kõikidel tiitlivõistlusel nii pikas kui ka lühikeses basseinis. Kuulsusrikas karjäär sai hoo sisse Ateena olümpiamängudel kui ta 16-aastase piigana võitis 200 m vabaltujumises hõbemedali. 

Neli aastat hiljem Pekingis astus ta juba poodiumi kõige kõrgemale astmele ja 2009. aasta Rooma MM-il ujus ta kodupubliku ees 200- ja 400 m vabaltujumise maailmarekordid. Eriti muljetavaldav on MM-il tema medalivõitude seeria 200 m vabaltujumises olles võitnud medali seitsmel tiitlivõistlusel järjest aastatel 2005-2017. Mullu peale kuldmedali võitu MM-il teatas Pellegrini, et lõpetab võistlemise 200 m vabaltujumise distantsil ja keskendub lühematele aladele. 

Federica Pellegrini medalisaldo tiitlivõistlustel:


Kuldmedalid
Hõbemedalid
Pronksmedalid
Olümpiamängud
1
1
0
Pikaraja MM
5
4
1
Pikaraja EM
7
2
4
Lühiraja MM
1
2
4
Lühiraja EM
7
2
6

PÜSIGE LAINEL!