8. september 2018

Ahtiainen ja Markvardt pääsesid samuti Argentiinas toimuvatele noorte olümpiamängudele

Oktoobris leiavad Argentiinas Buenos Aireses aset kolmandat korda peetavad noorte olümpiamängud. Kui esmalt pidi Eesti ujujaid osalema võistlustel vaid kaks, siis nüüd on koondise suuruseks neli ujujat. 

Pileti lunastasid endale varasemalt juba Aleksa Gold ja Ivan Štšeglov ning sellest saad pikemalt lugeda SIIT:

FINA punktide võrdluses pääses teise Eesti naisujujana võistlustele Margaret Markvardt. 18-aastane ujuja osales kuu aega tagasi toimunud Euroopa meistrivõistlustel, kuid teda seal edu ei saatnud. Nüüd on Markvardtil võimalus teha vigade parandus ning võistelda maailma parimate omavanuste ujujate vastu. 

Ülinapilt jäi algselt noorte olümpiamängude koondisest välja Alex Ahtiainen, kes kaotas FINA punktide võrdluses Štšeglovile vaid kolme punktiga. Ahtiainenil on seljataga karjääri edukaim hooaeg, mis päädis Euroopa juunioride meistrivõistlustega kus ta ujus võimsa isikliku rekordi 100 m liblikujumises ajaga 54.82 ning oli lähedal ka poolfinaalkohale. Lisaks parandas Ahtiainen isiklikke rekordeid ka 50- ja 100 m seliliujumises. 

Ujumine leiab Buenos Aireses aset 7.-12. augustini. Varasemalt on Eesti ujujate parimad tulemused Pjotr Degtjarjovi poolt 2010. aastal ujutud 9. koht 50 m vabaltujumises ja Daniel Zaitsevi finaalipääs 50 m liblikujumises kus ta saavutas 7. koha. 

PÜSIGE LAINEL!