10. september 2018

Viis Eesti koondislast alustavad uut hooaega ookeani taga Ameerikas

Tänavust hooaega alustab Ameerikas lausa viis Eesti koondislast ning üliõpilasliigas NCAA teevad esmakordselt jalad märjaks Kertu Ly Alnek ja Sigrid Sepp. 

Kõige tituleeritum Ameerikas treeniv koondislane on peagi 24-aastaseks saav Ralf Tribuntsov, kes on lõpetamas enda edukat perioodi Lõuna-California ülikoolis (USC).

50- ja 100 m seliliujumise Eesti rekordite valdaja Tribuntsov enam üliõpilasliigas NCAA osaleda ei saa kuna neli aastat õpinguid on temal täis saanud. Lääne-Virumaalt pärit ujujal jääb lõpetada veel kool, mis peaks lõpule tal jõudma detsembris. Selle nelja kuulise perioodi jooksul treenib ta USC profitiimiga kuhu on kuulumas mitmed maailma tippujujad. Pärast seda on Tribuntsov naasemas Eestisse ning jätkab pürgimist Tokyo olümpiamängude suunas kodustes vetes. 

Sarnaselt Tribuntsovile on ülikoolikarjäär lõppenud ka Maria Harutjunjanil, kes viimased neli aastat on treeninud ja õppinud Wyomingu ülikoolis. 22-aastane koondislane Eestisse naasemas ei ole vaid jätkab õpinguid ning samal ajal treenib Harutjunjan ülikoolivõistkonnaga.

Sellel suvel Euroopa meistrivõistlustel mitmeid ilusaid esitusi teinud Karl Johann Luhtil algab Louisana ülikoolis (LSU) kolmas aasta. Viimase kahe aasta jooksul on ta ujunud kooli kõigi aegade teise tulemuse 100 jardi seliliujumises ning koolirekord on vaid paari kümnendiku kaugusel. Kahtlemata saab Luhti jaoks olema põhieesmärk pääs NCAA meistrivõistlustele ning miks mitte murda ennast seal A-finaali ja jätkata eestlaste head seeriat sel distantsil. 

Esmakordselt on ookeani taha Ameerikasse siirdunud Kertu Ly Alnek ja Sigrid Sepp. Alnek lõpetas kevadel Audentese Spordigümnaasiumi ning treenib ja õpib nüüd Florida Maaülikoolis (FSU). Triin Aljand on omal ajal hirmkõvad Eesti rekordid jardibasseinis ette ujunud ning saab olema põnev näha kui lähedale jõuab Alnek nendele rekorditele esimesel hooajal. 

Sepal on seljataga hooaeg Austraalias ning nüüd on ta maandunud Hawaii ülikoolis. Vikerkaare sõdalaste hüüdnime kandev naiskond on üpris kirju ning Sepp hakkab püüdma Alina Kendziori poolt ujutud jardibasseini seliliujumise tippmarke. Ka Sigridi vanem õde Kätlin on ujunud ja treeninud Ameerikas niiet võrdlusmoment saab olema ka nende vahel. Põhieesmärk saab nii Alnekul kui ka Sepal olema pääs NCAA meistrivõistlustele kuhu pääsevad vaid riigi 30-35 parimat ujujat. 

Eesti meeste rekordid jardibasseinis leiad SIIT:
Eesti naiste rekordid jardibasseinis leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!