28. detsember 2016

Kõige populaarsemad Eesti ujumisklubid sotsiaalmeedias

Sotsiaalmeedia muutub iga päevaga aina populaarsemaks ning aina rohkem inimesi on sellega seotud. Seetõttu on ka paljud Eesti ujumisklubid sotsiaalmeedias, täpsemalt rääkides kasutavad nad veebipõhist suhtlusvõrgustikku nimega Facebook. 

Põhjus miks mitmed ujumisklubid on Facebookiga liitunud on seetõttu, et selle kaudu on lihtne ja mugav infot jagada. Lapsed, lapsevanemad ning muidu ujumissõbrad leiavad info kiiremini kui minnes ujumisklubi kodulehele. Nüüd toon Teieni 5 kõige populaarsemat Eesti ujumisklubi Facebookis.

1. Kalevi Ujumiskool - 5191 jälgijat

Kõik konkurendid põrmustab mäekõrguselt Kalevi Ujumiskool. Pikkade traditsioonidega Eesti ujumisklubi jälgib Facebookis 5191 fänni. Praegu on klubi esiujujaksMartin Liivamägi, kes on osalenud kahtedel olümpiamängudel ning pääsenud Euroopa lühiraja meistrivõistlustel mitmel korral finaali. Kalevi Ujumiskoolis treenib hetkel ligi 700 ujujat. Ujumiskool on iga-aastaselt korraldanud ka ujumisvõistlust Kalev Open, mis on pälvinud enda professionaalsuse tõttu palju kiidusõnu. 

Kalevi värvides on ujunud ka ainuke eestlasest olümpiavõitja Ivar Stukolkin. Ujumiskooli on läbiaegade esindanud veel sellised nimed nagu Indrek Sei, Miko Mälberg, Jane Trepp, Tess Grossmann jpt.

Kalevi Ujumiskooli kodulehe leiad SIIT:

Kalevi Ujumiskooli Facebooki lehe leiad SIIT:

2. Garanti Spordiklubi - 1923 jälgijat

Alates aastast 1998 kui Dmitri Kapelini eestvedamisel avati Garanti Spordiklubi on ujumisklubi saavutanud suurepäraseid tulemusi. Aastal 2004 osales Ateena olümpiamängudel kaks Garanti Spordiklubi ujujat ning sama palju Garanti ujujaid osales ka tänavu Rio olümpiamängudel. Nende Facebooki lehel on 1923 fänni, mis asetab nad teisele kohale. Klubi parimatest ujujatest tasub ära märkida Aleksander Baldin, Vladimir Labzin, Jelena Petrova, Martin Allikvee, Maria Romanjuk jpt. 

Garanti Spordiklubi kodulehe leiad SIIT:

Garanti Spordiklubi Facebooki lehe leiad SIIT:

3. Tartu Ujumisklubi - 1525 jälgijat

Kõige populaarsemate Eesti ujumisklubide hulka sotsiaalmeedias mahtusid ka mitte-pealinna klubid. Tartu Ujumisklubi napsas paremustabelis kolmanda koha 1525 fänniga. Klubi mis peamiselt baseerub Aura veekeskuses on üles kasvatanud sellised ujujad nagu Marko Tiidla, Cevin Anders Siim ja Karel Seli. Tartu Ujumisklubi on enda kanda võtnud korraldada Eestis sellised ujumisvõistlused nagu Aura Open Cup ja Madwave Challenge. 

Tartu Ujumisklubi kodulehe leiad SIIT:

Tartu Ujumisklubi Facebooki lehe leiad SIIT:

4. Ujumise Spordiklubi - 1105 jälgijat

Neljandale kohale platseerus Ujumise Spordiklubi, mille eestvedaja on Kaja Haljaste. Klubi on tegutsenud aastast 2004 ning hetkel omandab klubis ujumisoskust rohkem kui 500 ujujat. Ujumise Spordiklubi kodubaasiks on Tartus olev Aura ujula. Klubi on silma paistnud ujumisvõistluse Tartu Kevade korraldamisega, mis saab iga-aasta väga positiivset tagasisidet. Ujumise Spordiklubi värvide eest ujub ka hetke Eesti kuumim nimi basseinis - Kregor Zirk

Ujumise Spordiklubi kodulehe leiad SIIT:

Ujumise Spordiklubi Facebooki lehe leiad SIIT:

5. Orca Swim Club - 911 jälgijat

Orca Swim Clubi jälgib Facebookis 911 ujumissõpra. Klubi mis loodi 2011 aastal on kahtlemata üks nooremaid ujumisklubisid Eestis. Praeguseks on sirgunud Orcast noortekoondislane Kertu Kaare, kes suvel toimunud Põhjamaade noorte meistrivõistlustel ujus ennast ka poodiumile. Klubi eestvedajaks on Merli Didvig

Orca Swim Club kodulehe leiad SIIT:

Orca Swim Club Facebooki lehe leiad SIIT:

Eesti tippujujad sotsiaalmeedias

Boonusena toon välja veel kaks Eesti tippujujat kellel on enda Facebooki fännileht. 1354 jälgijat on 17-aastasel Kregor Zirgil, kes tänavu suvel saavutas Euroopa juunioride meistrivõistlusel pronksmedali ning püstitas ühtekokku individuaalselt 10 Eesti rekordit. Zirgi fännileht saavutaks klubide arvestuses tubli neljanda koha. Enda fännileht on ka Rio olümpial osalenud Martin Allikveel, kes tänavu nihutas mitmel korral 200 m rinnuliujumise Eesti rekordit. Kusjuures 200 m rinnuliujumise Eesti rekord on ka FINA punktitabeli järgi Eesti kõige tugevam rahvusrekord.

Kregor Zirgi fännilehe leiad SIIT:

Martin Allikvee fännilehe leiad SIIT:

*Kõik andmed on võetud 28.12.2016 seisuga.

PÜSIGE LAINEL!