12. veebruar 2018

Noorte rekordi ujunud Valdmaa sai hakkama ainulaadse saavutusega

Möödunud nädalavahetusel Tartus Aura ujulas rahvusvahelisel ujumisvõistlusel Eesti noorte rekordi ujunud Laura-Liis Valdmaa sai rekordit püstitades hakkama ainulaadse saavutusega Eesti ujumises. 

Valdmaa püstitas uue tippmargi 50 meetri liblikujumises nihutades rekordit kahel korral ning kirjutades uuteks rekordnumbriteks 28.35, millega ta ületas eelmise rekordi ligi poole sekundiga.

Uus rekord on sedavõrd ainulaadne, et mitte ükski teine rahvusrekord mis on ujutud pikas basseinis ei ole võrdväärne lühiraja rahvusrekordiga. Detsembris ujus Valdmaa 25 meetri basseinis Eesti noorte rekordiks 28.35 ning suutis nüüd pikas basseinis ujuda sajandiku pealt sama aja. 

Kõik ülejäänud Eesti rekordid ja ka näiteks maailmarekordid on lühirajal tunduvalt kiiremad kuna pöördesein 25 meetri peal annab ujujatele nii suure momentumi. Arvestades fakti, et käima on läinud pikaraja hooaeg, siis ei oleks üllatav kui Valdmaa suudab pika basseini 50 m liblikujumise tippmarki veelgi nihutada ning enda lühiraja rekordile teha uut ja vana.

PÜSIGE LAINEL!