22. mai 2017

EELVAADE: Noortesarja finaalis võib näha mitmete rekordite langemist

Sellel laupäeval toimub Keila Tervisekeskuses Noortesarja finaalvõistlus millest võtavad osa vabariigi parimad noorujujad. Tänavune finaal tõotab tulla eriti rekorditerohke, sest kolme etapi jooksul on püstitatud juba hulganisti sarja rekordeid.

Nii noormehed kui ka neiud võistlevad neljas erinevas vanuseklassis vastavalt 2002-2005 s.a ja 2003-2006 s.a. Läbi ajaloo on sellest sarjast üles sirgunud mitmed meie tippujujad sh Martin Allikvee, Ralf Tribuntsov, Kregor Zirk, Martin Liivamägi jpt.

Sellel hooajal on väga säravalt esinenud Karl Mattias Milk (2004 s.a). Eelmise aasta finaalis oli ta pidurdamatus hoos võites kõik kuus individuaaldistantsi ning ka tänavu ei ole tema eesmärgid grammigi väiksemad. "Ettevalmistus on sujunud hästi," sõnas noor tulevikulootus. "Eesmärgiks on korrata eelmise aasta saavutust (kuus esikohta) ja kindlasti tahaks ujuda mõne võistluste rekordi." Sellel hooajal on ta enda vanuseklassis püstitanud uue sarja rekordi 200 m kompleksujumises, aga finaalis on suures ohus nii 100 m rinnuli- kui ka 200 m vabaltujumise rekordid.

"Tegemist on selle hooaja kõige tähtsama võistlusega kuna Eesti meistrivõistlustel pean endast vanematega rinda pistma," lausus Milk kes peab noorte vanuseklassis heitlema kaks aastat vanemate noormeestega.

Rannamets ja Valdmaa hakkavad maid jagama

Viiel alal astub ülesse Brita Rannamets (2004 s.a) kes on viimasel ajal veidi tervisega kimpus olnud. "Ettevalmistus võistlusteks on sujunud nii ja naa," märgib Rannamets. "Tervis ei ole viimasel ajal olnud kõige parem, aga selle viimase nädalaga üritan ennast saada heasse vormi."

Laura-Liis Valdmaa
Rannametsal ootavad ees tulised duellid Laura-Liis Valdmaaga kes osaleb kõigil kuuel distantsil. "Seda võistlust võib lugeda selle hooaja kõige tähtsamaks," sõnab tänavu 100 m liblikujumises uue sarja rekordi ujunud Rannamets. "Üritan anda endast kõik, et saavutada hea tuju, ujuda uusi rekordeid ning valmistada rõõmu enda lähedastele." Eelmisel aastal võitis Rannamets kolm distantsi ning samapalju võite pälvis ka Valdmaa.

"Ettevalmistus on sujunud plaanipäraselt," räägib sellel hooajal võimsaid tulemusi ujunud Valdmaa. "Olen kõik treeningkavad saanud ära täita ning pikki haigusperioode pole õnneks olnud." Tartust pärit Valdmaa on tänavu olnud hirmuäratavalt võimsas hoos, 2004 s.a tüdrukute klassis hoiab ta hetkel enda nimel kahte sarja rekordit. "Tahan finaalis teha väga head stardid ja anda endast maksimumi," selgitab noorujuja enda eesmärke. "Loodan parandada isiklikke kui ka võistluste rekordeid, see millised kohad ma välja ujun sõltub juba minu tugevatest konkurentidest."

Lisaks ülalmainitud ujujatele on stardis ka mitmed teised praegused Noortesarja rekordivaldajad sh Alan Gritšok, Anna Piller, Eneli Jefimova, Isabel Sarap, Katriin Hansalu, Mihkel Melker Marran, Matteus Miilpalu, Karl Johannes Visnapuu. Põnevust lisab võistlustele ka sega 4x50 m vabalt- ja kombineeritud teateujumine, mille sarja rekordeid on praktiliselt igal etapil viidud uutesse kõrgustesse.

Noortesarja finaalvõistlus toimub kahes osas. Hommikul alustatakse võistlemist kell 11:00 ning ülejäänud autasude saajad selgitatakse välja alates kella 15:30 kui algab võistluste teine osa. Finaali pääses iga ala 16 kõige kiiremat ujujat v.a 400 m distantsidel kus starti pääses 8 kõige kiiremat.

Finaali pääsenud ujujate nimekirja leiad SIIT:

Võistluste juhend leitav SIIT:

Noortesarja rekordid neidudele leiad SIIT:

Noortesarja rekordid noormeestele leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!