20. august 2017

EELVAADE: Juunioride MM-il osaleb viis Eesti ujujat

Algaval kolmapäeval saab USA-s Indianapolises alguse kuuendat korda peetav juunioride MM. Eesti osaleb sel võistlusel teistkordselt ning sinimustvalge au kaitsevad viis ujujat. Koondise liidriks on juunioride EM-il pronksmedali pälvinud Kregor Zirk.

Indianapolise ujulat peetakse maailma üheks parimaks ning viimastel aastatel on seal ujulas peetud ka USA meistrivõistlusi.

Juunioride EM-il 100 m liblikujumises Eesti kõigi aegade teise ajaga 52.98 pronksmedali pälvinud Kregor Zirk stardib samal distantsil ka Indianapolises. Lisaks on 18-aastane ujuja enda karjääri viimasel juunioride klassi mõõduvõtul osalemas veel 50 m liblik- ja 100 m vabaltujumises. Samuti on ta Eesti koondise teatenelikuga starti tulemas ka 4x100 m kombineeritud- ja vabaltujumises. Zirgi näol on tegemist ka Eesti suurima finaali lootusega.

Ainuke naisujuja, kes Eestit esindab on 17-aastane Margaret Markvardt. Juuni lõpus ja juuli alguses toimunud omaealiste EM-il Markvardt ebaõnnestus ujudes viiel individuaalsel distantsil null isiklikku rekordit. Nüüd on piigal võimalus vigade paranduseks. Kõige põnevam saab olema kahtlemata 200 m kompleksujumine, sest Markvardtil on mitmel korral Eesti rekordist 2.19,46 jäänud vajaka vähem kui pool sekundit. Lisaks on neiu ujumas veel 50 m ja 100 m liblikat, 50 m selili ja 100 m vabalt. Täpselt samadel distantsidel võistles ta ka juunioride EM-il.

Häid tulemusi võib oodata ka Armin Evert Lellelt, kes juunioride EM-il pääses kolmel erineval distantsil poolfinaali. 100 m- ja 200 m seliliujumises ning 100 m liblikujumises on Lelle ka nüüdki stardis. Vette hüppab ta ka sprindialadel tulles starti 50 m selili- ja liblikujumises. Janter Suun on võtnud enda kavasse kolm kroolidistantsi 50-100-200 meetri distantsidel. Rinnuliujuja Tiit Matvejev osaleb kõikidel konnadistantsidel ning lisaks veel 200 m kompleksujumises.

Eestlased on juunioride MM-il osalenud enne tänavust vaid korra. See juhtus aastal 2008 kui mõõduvõtt leidis aset Mehhikos Monterreys. Toona esindasid Eestit Kätlin Sepp ja Merle Liivand. Sepa nimel on ka seni eestlaste läbi aegade parim tulemus 22. koht, mille ta saavutas 50 m seliliujumises. Võistlused algavad kolmapäeval 23. augustil ning kestavad kuni esmaspäevani 28. augustini.

Eesti koondis juunioride MM-il 2017:

Kregor Zirk
Janter Suun
Armin Evert Lelle
Tiit Matvejev
Margaret Markvardt

PÜSIGE LAINEL!