26. juuni 2018

TOP 5: Eesti meistrivõistluste avapäeva viis kõige paremat sooritust

Eesti meistrivõistluste avapäeval oli individuaalselt kõige edukam ujuja Margaret Markvardt, kes võitis kaks kuldmedalit. Heidame nüüd pilgu peale nendele sooritustele avapäeval, mis olid rahvusvahelise punktitabeli järgi kõige paremad. 

FINA punktitabel näitab maakeeli seda, et mida kõrgemad on punktid, seda lähemal oled kehtivale maailmarekordile ning tänu punktitabelile saab võrrelda erinevaid ujumisviise.

5. koht - Margaret Markvardt - 100 m liblikat (720p)

Edetabeli viiendalt realt leiame avapäeva kõige edukama ujuja 18-aastase Margaret Markvardti, kes näitas 100 m liblikujumises enda viimase kahe aasta kõige kiiremat aega 1.01,88. Gerda Pakile kuuluvast Eesti hooaja tippmargist jäid teda lahutama 0,01 sekundit ja isiklikust rekordist 0,48 sekundit. 

4. koht - Martin Allikvee - 100 m rinnuli (741p)

100 m rinnuliujumise maailmarekordimees Adam Peaty on sel distantsil viinud ilmarekordi kosmilistesse kõrgustesse, siis on see karuteene paljudele selle ala ujujatele, sest kõrgeid FINA punkte on raske teenida isegi väga hea ujumise eest. Siiski Martin Allikvee poolt avapäeva paremuselt neljas resultaat ajaga 1.03,12 ning tegemist oli Allikvee karjääri 31. Eesti meistritiitliga. 

3. koht - Daniel Zaitsev - 100 m liblikat (744p)

Võib öelda, et veidi üllatuslikult jäi Daniel Zaitsev 100 m liblikujumises kuldmedalita, kuid kiita tuleb ka teda alistanud konkurenti kellest pikemalt natukese aja pärast. Zaitsevi aeg 54.96 on tegelikult korralik koormuse pealt ujutud aeg, sest tippmark mehel 53.92. Avapäeva paremuselt kolmas esitus ning lisaks hõbedale teenis ta kulla 50 m kroolisprindis. 

2. koht - Maria Romanjuk - 100 m rinnuli (748p)

Avapäeval naistest näitas parimat minekut Maria Romanjuk, kes sai kaela järjekordse kuldmedali sel distantsil. Aeg 1.10,62 oli lähedal ka Eesti kõigi aegade TOP 10 tulemusele, kuid kaheksa sajandiku jäi seekord sellest tabeliajast puudu. Romanjukile kuuluvad tegelikkuses Eesti kõigi aegade kümme parimat tulemust ning natukene pealegi. Saame näha millega kostitab ta meid järgnevatel võistluspäevadel.

1. koht - Cevin Anders Siim - 100 m liblikat (756p)

Avapäeva parim esitus kuulub Cevin Anders Siimule, kes krooniti Eesti meistriks 100 m liblikujumises uue isikliku rekordiga 54.67. Midagi üllatavat tegelikult Siimu võidus ei ole, sest eelnevalt oli tema tippmark juba alla 55-sekundi ning küsimus oli eelkõige selles kas Audentese Spordiklubi ujuja suudab kokku panna finaalis korraliku esituse. Huvitav saab näha olema milleks on Siim suuteline Euroopa meistrivõistlustel ning kas alistub ka 54-sekundi barjäär? Juba täna tuleb tal kaitsta enda eelmise aasta Eesti meistritiitlit 200 m liblikujumises. PS! Siimule kuulus avapäeva paremuselt viies sooritus samuti (100m liblikat eelujumine - 55.28), kuid arvesse läks ühe distantsi parim tulemus.

PÜSIGE LAINEL!