30. juuli 2016

Ülidraamatilise lõpuheitlusega Väikese Väina ujumise võitis Ojarand

Frank Johan Ojarand
Täna toimus pikkade traditsioonidega 23. korda toimunud Väikese Väina ujumine millest võttis osa 129 ujujat. Muhumaalt algaval ning Orissaares lõppeval ca 2,3 kilomeetrisel distantsil oli kõige kiirem ujuja Frank Johan Ojarand, kes ülidraamatilises lõpuheitluses alistas Silver Heina.

Kalevi Ujumiskooli esindav Frank Johan Ojarand läbis tänase võistlustrassi 29 minuti ja 52 sekundiga ning krooniti ka tänavuseks meistriks.

Esimesena lõpetanud Ojarand tunnistab, et tänane võistlus oli raske. "Võistlus oli raske, aga vesi oli soe, mis oli hea. Väga keeruline oli jälgida kuhu peab ujuma kuna olid lained ja päike paistis silma." Tänavusel suvel avaveeujumist valitsenud 20-aastane Ojarand pidas tulise finišiheitluse maha hea sõbra ja konkurendi Silver Heinaga. "Finišiheitluses oli Silver mul kohe kannul, aga kuna mul oli veidi parem positsioon ja jõudu jätkus ka viimase meetrini, siis sain võidu endale napsatud."

Täpselt sama aja võitjaga sai kirja Briisi Ujumisklubi esindav Silver Hein, aga kohtunike otsusel nähti, et finišiseina puudutas esimesena Ojarand. Kolmandana jõudis meestest finišisse Ujumise Spordiklubi hingekirja kuuluv Tiit Matvejev, kes kaotas võitjatele 9-sekundiga. 

Naistest puudutas esimesena finišiseina TOP Ujumisklubi esindav Meribel Saar, kes läbis 21-kraadises merevees toimunud võistluse 30 minuti ja 54 sekundiga. Hõbemedaliga pidi leppima Saare klubikaaslane Margaret Markvardt (31.07) ja pronksmedali sai kaela Kalevi Ujumiskooli värvides ujunud Arina Garšina (34.35). 

Vanuseklasside võitjad:

13 ja nooremad - Mark Samuel Malk 
14-19 aastased - Silver Hein ja Meribel Saar
20-29 aastased - Frank Johan Ojarand ja Arina Garšina
30-39 aastased - Andres Olvik ja Kristiina Arusoo
40-49 aastased - Bruno Nopponen ja Eve Virkkunen
50-59 aastased - Edgars Ozolinš ja Merle Vantsi 
60-69 aastased - Aleksander Batistsev ja Tiia Brakmann
70-79 aastased - Olav Lukin ja Eha Lilienthal 
80 ja vanemad - Hella Klausen

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!